Slå av «Finn Apple Watch» / «Aktiveringslås»

Slå av «Finn iPhone / iPad / Apple Watch» ikon

Slå av «Finn Apple Watch» / «Aktiveringslås».

Også kjent som «Find my Apple Watch» eller «Activation Lock».

Skal din Apple Watch leveres til service eller reparasjon, må tjenesten «Finn Apple Watch» være slått av, for at verkstedet skal kunne utføre service. Du må også deaktivere tjenesten dersom klokka skal selges, gis bort, eller brukes av noen andre. Dette gjøres enklest ved å «Koble fra Apple Watch» på den iPhone-enheten som klokken er koblet til. Dette skal vi ta en nærmere kikk på under.

NB: Denne prosessen vil fungere enten klokka virker eller er ødelagt. Den vil også fungere enten du har klokka hos deg eller ikke.

Slå av «Finn iPhone / iPad / Apple Watch» ikon

Slå av tjenesten på et annet produkt?

Dersom den iPhone som klokken er koblet til:

• Er levert inn til service, eller du ikke har den selv lenger av andre årsaker.
  • Ikke kan slås på, eller er så defekt/skadet at den ikke kan brukes.

Så følger du denne guiden istedenfor:

Slå av «Finn iPhone/iPad/Apple Watch» via iCloud

Fremgangsmåte.

OK, så du har den iPhone-enheten som klokka er koblet til, og den virker. Her kommer trinn for trinn fremgangsmåte for å «Koble fra Apple Watch»(og dermed samtidig slå av «Finn Apple Watch»/«Aktiveringslås»).

1. iPhone må være koblet til internett, enten via Wi-Fi eller via mobildata (4G/LTE).
  2. På telefonen, åpne appen «Watch».
  3. Finn riktig enhet i listen som kommer opp, og trykk på den.
    Slå av «Finn Apple Watch» guide steg 3
  4. Trykk på ( i ) symbolet til høyre for klokka.
    Slå av «Finn Apple Watch» guide steg 4
  5. Trykk på «Koble fra Apple Watch» to ganger (1+2) for å starte frakoblingen.
    Slå av «Finn Apple Watch» guide steg 5
  6. I boksen som kommer opp vil du se din Apple ID, og du vil bli bedt om å skrive inn passord. Skriv inn passord og trykk «Koble fra». Så venter du til telefonen har jobbet seg ferdig, og du kommer til neste skjerm. Info: Dette er passordet som hører til Apple ID-en, og som du en gang har laget selv. Det er dette passordet du har brukt ved f.eks. kjøp og nedlastinger på dine Apple produkter(f.eks. ved kjøp av apper). Info 2: Om iPhone ikke har kontakt med klokka når dette gjøres(fordi klokka er ødelagt eller du ikke har den hos deg, el.), så vil denne prosessen ta litt tid, og du vil også få en feilmelding til slutt som lyder «Apple Watch ble kanskje ikke frakoblet riktig(…)». Dette er OK. Aktiveringslåsen blir likevel fjernet.
    Slå av «Finn Apple Watch» guide steg 6
  7. Dersom du får dette bildet(under), så har du fått slått av «Finn Apple Watch» riktig. Dersom ikke, så har noe gått feil. Se på feilmeldingen du fikk, rett opp problemet, og prøv igjen. Det kan være f.eks. feil passord, problemer med internett, manglende kontakt med Apples server, el. (kanskje må du bare vente litt og prøve igjen).
    Slå av «Finn Apple Watch» guide steg 7
  8. Oppdrag fullført. Gratulerer :)

Står du fortsatt fast? Se en av artiklene under.

• Jeg husker ikke min Apple ID: https://support.apple.com/no-no/HT201354
• Jeg husker ikke mitt passord: https://support.apple.com/no-no/HT201487

Dersom du fortsatt står fast, så er siste mulighet å kontakte Apple direkte.

• Kontakt Apple: https://support.apple.com/no-no/HT204169
• Telefonnummer: 240 55 133

NB: Dette kan hverken verksteder eller butikker hjelpe deg med. De har hverken verktøy eller tilgang til nødvendige systemer. Man ta kontakt med Apple direkte.