Bytte skjerm på iPad?

Bytte skjerm på iPad? iPad med knust skjerm

Kan man bytte skjerm på iPad?

Uhell skjer, og det kan være fort gjort at man mister iPaden i bakken så skjermen knuser. Mange har spørsmål rundt det å få byttet skjermen på en iPad, og du har kanskje hørt noen forskjellige svar. I denne artikkelen skal vi hjelpe deg med å få svar på alle spørsmålene.

Bytte skjerm på iPad? iPad med knust skjerm

Er det mulig å bytte skjerm på en iPad?

iPad-enheter er ikke konstruert på en måte som gjør at det er mulig å bytte skjermen. Apple produserer ingen av delene som sitter inne i en iPad for seg selv, som gjør at verksteder ikke har muligheten til å utføre bytte av skjerm, eller andre komponenter i en iPad. Apple tilbyr utbytteenheter som en form for reparasjon dersom man har vært uheldig å fått skadet iPad-enheten. Du kan lese mer om hva en utbytteenhet er her: https://epleservice.no/blog/hva-er-en-utbytteenhet/

 

Hvor lang tid tar en reparasjon?

For å fikse skaden på iPad-enheten, bestilles det opp en ny enhet fra Apple, og den gamle sendes tilbake. Denne prosessen tar vanligvis 1-3 dager da det er litt tid i frakt. Det er ingen deler som må byttes under denne typen reparasjon, noe som betyr at service er ferdig så fort vi mottar den nye enheten fra Apple. Hvis du sender inn enheten til oss via vår serviceportal, vil det ta litt ekstra tid i frakt frem og tilbake til verkstedet.

 

Hvor mye koster det?

Prisen på en utbytteenhet varierer fra modell til modell. Det er ikke prisforskjeller på ulike farger eller lagringskapasitet innenfor den samme modellen. Du finner en oppdatert prisliste for utbytteenheter på alle modeller her: https://epleservice.no/service-og-priser/ipad/. Som regel er det lønnsomt å utføre en reparasjon i form av en utbytteenhet fremfor å kjøpe en ny iPad.

 

Hvordan går jeg frem for å få reparert min iPad?

For å få reparert skjermen på din iPad kan du levere eller sende inn enheten din til oss for reparasjon, så bestiller vi opp utbytteenheten så snart den skadde iPad-enheten er undersøkt. Kom innom oss for å levere enheten din til reparasjon, eller send inn selv via vår serviceportal: https://serviceportal.epleservice.no/

Forsvinner innhold fra enheten min(meldinger, bilder, ol)?
For å fikse skjermen på en iPad må altså hele enheten byttes ut med en ny. Du vil altså få en helt annen enhet tilbake, og innholdet ditt vil ikke være på denne. For å beholde innholdet, kan man ta en sikkerhetskopi via iCloud eller iTunes på den gamle enheten, som man så kan overføre til den nye enheten. Dette kan man gjøre selv, eller du kan la verkstedet gjøre det for deg.

Er det noe garanti på reparasjonen?
Ja, på alle reparasjoner utført hos et Apple-autorisert verksted får du minimum 90-dagers garanti fra Apple på reparasjonen. I tillegg til dette, videreføres all garanti og reklamasjonsrett du hadde på ditt gamle produkt, som ofte er mye lenger enn 90 dager.